La Música per als Reials Focs d'Artifici va ser escrita per G.F Haendel el 1749 amb la finalitat de commemorar la signatura del tractat de pau d'Aquisgrà, que va posar fi a la Guerra de Succesió Austriaca, on Anglaterra, pàtria adoptiva del compositor, havia estat involucrada. L'estrena va ser a Londres, amb una orquestra molt gran per als cànons de l'època. Ací tenim una versió on apareix una orquestra de dimensions semblants a l'original a més d'instruments de l'època. A veure si podeu trobar la tiorba i la guitarra barroca, si em dieu quants parells de timbals hi ha i les diferències entre la trompeta natural i la trompeta actual o entre la trompa de caça i la trompa actual.
És una peça que va molt bé per a introduir el Barroc perquè en ella podem trobar molts dels afectes que els compositors de l'època els agradava reflexar: la solemnitat del principi, l'alegria i solemnitat de més endavant, la tranquil·litat d'algun moment determinat...
Ànim, espere els vostres comentaris.
6 comentaris:
Hola! Soc Bárbara de 3er LV, he vist el video que està penjat al blog i he observat que es tracta de música funcional, m'insiraba, al principi, alegría obligada, després orgull, moviment i entusiasme.
Salutacions.
Hola soc Ruben de 3er Lv , ma agradat el video encara que ma costat trobarlo .
ola soc samuelillo de 3 LV ma agradat el video aunq el del renaiximent era millor
POS:no poses el examen mol dificil xD
dew sergi
Hola sergi,soc javier
El video ha estat molt bé porten u compás bo tots a la mateixa vegada cordinant molt bé tots els instruments, la veritat que m'ha agradat molt.Tenia una pregunta perque les actuals trompes tenen com tecles y les de abans no tenen tecles y damunt fa moltes voltes?
un salut.
Molt bé, Javi, bona pregunta. El sistema de pistons o cilindres no es va aplicar als instruments de vent-metall fins principis del segle XIX, així que les trompes anteriors a eixa època no utilitzaven cilindres senzillament perquè ningú havia pensat en usar-los. Ara bé, una vegada inventat eixe sistema es va vore que tenia molts avantatges, com per exemple poder fer més notes que les trompes anomenades naturals (les que no tenen cilindres, com les del vídeo). Eixa és la raó per la qual les trompes de hui en dia sí tenen cilindres. Pel que fa a les voltes que tenen, és una percepció enganyosa. Les trompes actuals fan més voltes i tenen una longitud total major que les antigues, encara que com els tubs estan com més arreplegats no semble així.
Hola soc Ana 3LV, el video es exquisit en ordre alteracion de volum varietat de instruments coordinació absoluta.
Un salut.
Publica un comentari a l'entrada